• Social Media

Το παιδαγωγικό μας σύστημα

Be different…be You!

Ο βασικός άξονας στον οποίο στηρίζεται το Παιδαγωγικό μας σύστημα είναι ο σεβασμός στη μοναδικότητα και στη διαφορετικότητα των παιδιών. Το κάθε παιδί ανακαλύπτει τον κόσμο και διαχειρίζεται τα νέα ερεθίσματα, με το δικό του τρόπο. Επομένως το κάθε παιδί έχει μια θέση στο Σχολείο μας ως ένα διαφορετικό και πολυδιάστατο άτομο.

Η Πολλαπλή Νοημοσύνη!

Fly High!

Εμπνευστής της «Θεωρίας της Πολλαπλής Νοημοσύνης» είναι ο Howard Gardner. Η φύση της ανθρώπινης νοημοσύνης είναι πολυδιάστατη και κάθε άτομο κατέχει ένα μείγμα από εννιά, τουλάχιστον, είδη νοημοσύνης. Αυτό ακριβώς είναι που κάνει το κάθε άτομο μοναδικό! Στόχος μας είναι να εξελίξουμε την πολλαπλή νοημοσύνη των παιδιών και να ανακαλύψουν τις δυνάμεις τους και τα ιδιαίτερα ταλέντα τους μέσα από τη μαγική δύναμη του παιχνιδιού!

Προσεγγίζουμε το κάθε γνωστικό αντικείμενο μέσα από ποικίλους δρόμους όπως παιχνίδια ρόλων, βιωματική μάθηση, επαφή με τη φύση, εικαστικές δημιουργίες, εκφραστικά, θεατρικά και κινησιολογικά  μέσα που εφαρμόζουν με ακρίβεια στην προσχολική ηλικία. Σκεφτόμαστε με ήχους, με χρώματα, με λέξεις, με κίνηση, με αριθμούς …σκεφτόμαστε με ενσυναίσθηση! Μέσα από το παιχνίδι ανακαλύπτουμε τη γνώση…αλλά κυρίως κατακτάμε τη χαρά!